Weddingplanner

Weddingplanner kiezen in 5 stappen

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor een weddingplanner in te huren voor hun bruiloft. Geen gekke keuze, want dit kan de maanden voor jullie bruiloft een stuk relaxter maken. Zo kun je heerlijk genieten van alle voorbereidingen zonder te veel stress te hebben. Alleen voor het zover is moet je natuurlijk nog wel even een weddingplanner kiezen. Benieuwd hoe je dat het beste kunt doen? Lees dan snel verder!  

Een weddingplanner kiezen in 5 stappen

Een weddingplanner kan veel voor jullie betekenen. Niet alleen weet de weddingplanner veel van bruiloften en kan ze jullie dus van een hoop informatie voorzien, ook kunnen er goede deals gemaakt worden met leveranciers. Alleen hoe vind je een weddingplanner die precies bij jullie wensen aansluit? Met deze 5 stappen zit je zeker goed!

Weddingplanner

Stap 1: Budget bepalen

Waarschijnlijk hebben jullie al een idee van het totale budget van jullie bruiloft. Voor de kosten van de weddingplanner zul je met ongeveer 10-15% van dit bedrag rekening moeten houden. De eerste vraag is dan ook of jullie dit geld (ervoor over) hebben. Is dit het geval? Dan moeten jullie nog op zoek gaan naar een weddingplanner die past binnen jullie budget. Sommige weddingplanners werken met een uurtarief, anderen hanteren vaste prijzen voor bepaalde services. Houden jullie eigenlijk weinig geld over voor een weddingplanner? Dan kan het toch de moeite waard zijn je eens te laten informeren. In sommige gevallen kunnen weddingplanners namelijk ook een hoop kosten besparen. Het zijn namelijk echte professionals met veel contacten. De kans dat jullie weddingplanner goede deals en kortingen weet te regelen, is dan ook groot!

Stap 2: Bedenken wat de weddingplanner voor jullie kan doen

De taken van een weddingplanner kunnen heel verschillend van aard zijn. Zo kan ze jullie adviseren tijdens het plannen van de bruiloft en helpen met de contacten met leveranciers. Jullie zouden een goede vriendin of familielid als ceremoniemeester kunnen vragen, maar dit is een belangrijke taak die vaak veel tijd kost. In plaats hiervan kunnen jullie deze taak daarom ook aan de weddingplanner overdragen. In dat geval helpt ze niet alleen bij het plannen van de bruiloft, maar is ze ook gedurende de gehele dag aanwezig om alles in goede banen te leiden. Jullie kunnen ook alleen een professionele ceremoniemeester inhuren. In dat geval krijgen jullie geen begeleiding tijdens de voorbereidingen, maar zal er wel veel hulp zijn op de dag zelf. Dit kan al flink wat stress verminderen.

Aankleding bruiloft

Stap 3: Referenties checken

Zodra jullie een weddingplanner hebben gevonden die aan jullie wensen voldoet, is het slim om de referenties te checken. Laat je niet meteen afschrikken wanneer andere bruidsparen niet 100% positief zijn. Het kan namelijk zijn dat zij andere eisen stellen dan jullie. Natuurlijk is het wel verstandig om goed uit te zoeken wat de ervaringen van andere bruidsparen zijn. Lees daarom reviews of vraag naar bruidsparen in jullie omgeving die ook een weddingplanner hebben ingehuurd.

 

tafelstyling

Stap 4: Kennismakingsgesprek

Vervolgens is het tijd voor een kennismakingsgesprek. Niet alleen is het fijn om jullie weddingplanner voor het eerst te ontmoeten, ook kun je meteen wat vragen stellen. Zo is het bijvoorbeeld fijn te weten welke contacten met leveranciers ze heeft, of ze al eerder een bruiloft op jullie trouwlocatie heeft georganiseerd, of ze de styling kan regelen en hoe zij de planning tot jullie bruiloft voor zich ziet. Tijdens de kennismaking kunnen jullie meteen voelen of het goed voelt en of er een klik is. Zo weet je zeker dat jullie een fijne weddingplanner kiezen.

Stap 5: Definitief kiezen? Eerst de voorwaarden nagaan!

Tot slot is het slim om ook nog even de voorwaarden door te nemen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer jullie weddingplanner ziek is op de dag van jullie bruiloft? En ligt het budget vast, of kan het zijn dat jullie achteraf opeens een onverwacht hoge rekening krijgen? Natuurlijk wil je hier liever niet over nadenken, maar toch is het belangrijk om hier vooraf afspraken over te maken.

 

Een weddingplanner inhuren voor jullie bruiloft is dus best een verstandig idee. Ontdekken jullie daarom graag alle mogelijkheden voor jullie huwelijksdag?

Bij Weis Events staan wij graag de aankomende bruidsparen bij. Dit wordt gedaan met volledige passie en plezier voor jullie grote dag.

Doordat wij aangesloten zijn bij Vic-Weddingcard kunnen wij als jullie weddingplanner zijnde bij elke leverancier voor korting zorgen. Normaal dient het bruidspaar eerst de Vic-Weddingcard zelf aan te kopen maar deze krijgen jullie cadeau van ons. Om maar met het eerste cadeau te beginnen.

Neem dus gerust contact met ons op wanneer jullie een zorgeloze, prachtige en onvergetelijke huwelijksdag willen.

Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken wij samen de mogelijkheden maar ook jullie ideeën en wensen.

 

Een liefdevolle groet,

Tjaja Weis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *