Kerst op de zaak

Kerstfeest op de zaak pakt voordeliger uit

Als jouw onderneming een Kerstfeest organiseert voor het personeel, hangt het van de locatie af hoe je de kosten van dit feest fiscaal moet behandelen. Alleen als het feest op de werkplek plaatsvindt, is het volgens de werkkostenregeling onbelast.

Kerst op de zaak

Kerstfeest op de zaak pakt voordeliger uit

Voor een geslaagd Kerstfeest zijn in ieder geval wat versnaperingen en kerstcadeaus of kerstpakket nodig. Je moet onderscheid maken tussen twee soorten kosten. Daarbij hangt het van de locatie af hoe je deze zaken in de administratie moet behandelen.

  • Kosten voor het feest (bijvoorbeeld een kerstboom plus versiering) inclusief de consumpties (niet zijnde maaltijden).
  • Kosten voor de kerstcadeaus/kerstpakketten.

Feest kan alleen op de werkplek onbelast

Organiseer je het feest in een vestiging van jouw onderneming (bijvoorbeeld de bedrijfskantine), dan beschouwt de Belastingdienst het feest als een niet-ongebruikelijke voorziening. Dat betekent dat voor de kosten voor het feest en de consumpties voor de werknemers een nihilwaardering geldt. Dat geldt ook voor evt. drankjes en versnaperingen voor hun partner en kinderen. Vindt het feest op een externe locatie plaats, dan moet je de waarde van de consumpties én de rest van het feest bij het loon van de werknemers tellen of onderbrengen in de vrije ruimte.

Cadeaus op je kerstfeest vormen ook loon

Ongeacht waar het Kerstfeest plaatsvindt, een kerstpakket of kerstcadeau dat je aan de werknemers geeft, is loon voor de werknemer. Je moet de waarde hiervan in het economisch verkeer óf bij het loon van de werknemer tellen en normaal belasten óf onderbrengen in de vrije ruimte. In de praktijk zul je waarschijnlijk meestal voor de laatste optie kiezen. Het is immers niet zo leuk als de kosten voor het Kerstfeest (deels) op de loonstrook van de werknemer verschijnen.

Welk kerstfeest heeft jouw voorkeur?

Heb jij inmiddels de keuze al gemaakt om voor het gemak het kerstfeest op de zaak te organiseren? Naast het feit dat dit fiscaal voordeliger uitpakt is het natuurlijk ook de plek waar je veelal met je werknemers samen bent. Dus waarom ook niet hier samen vieren in plaats van werken.

Om een idee te geven wat voor een leuke kerstfeesten er op de zaak mogelijk zijn hebben wij een kleine opsomming gemaakt waarbij wij bruisen van de ideeën en Weis Events hier een unieke invulling aan kan geven.

Kerstborrel geheel in jouw stijl

Organiseer dit jaar een Kerstborrel bij jullie op het bedrijf. Sfeervolle muziek, verrassend entertainment, smaakvolle catering, inrichting en de techniek. Voor ieder budget is er een leuke kerstborrel mogelijk. Wil je besparen, dan zijn er mogelijkheden zoals het plaatsen van een selfservice festival bar met koelkasten waar de gasten zelf hun drankje kunnen pakken. Dit scheelt weer personeelskosten. Vaak is er ook nog een collega die graag met muziek bezig is en zich tijdens de borrel wil uitleven als DJ, dan zorgen wij voor de DJ tafel. Naast het tegelijkertijd uitgeven van kerstpakketten is ook een kerstmarkt erg populair die uitstekend te combineren is met een kerstborrel. Borrelen en tegelijkertijd je Kerstpakket bij elkaar shoppen!

kerstfeest

Kerstdiner

Of wordt het dit jaar een kerstdiner? Een culinaire kerstervaring op jouw bedrijf. Dan hebben wij naast het traditionele kerstdiner verschillende originele en sfeervolle ideeën. Wat denk je van een walking dinner, waarbij iedere afdeling eigenlijk een keuken is? Of het Shared Dinner… Dineren met de ultieme kerstgedachte! Als je binnenstapt ben je meteen verrast. De ruimte is dan zo aangekleed dat je niet eens aan werk denkt.  Wauw… het kantoorpand is omgetoverd tot een letterlijk walking dinner in een geweldige kerstsfeer. Op iedere afdeling bereiden koks smakelijke kleine gerechtjes die middels live cooking worden gepresenteerd. Prachtige kerstgirls gaan rond met heerlijke warme en koude amuses en ook aan drankjes is natuurlijk gedacht. Dit feest is een echte beleving waarover je collega’s nog lang napraten!

Naast de verrassende culinaire lekkernijen gebeurt er ook van alles op het gebied van entertainment. Alle zintuigen worden geprikkeld en aan het eind van de avond ga je naar huis met een goedgevulde maag, leuke herinneringen en een grote glimlach. Zo heb je het kantoor nog nooit ervaren! Hier kan het traditionele kerstdiner echt nooit meer tegenop… Fijne kerst!

Kerstfeest op de zaak

Kerstfestival / Winterfestival

Ook helemaal hip zijn de pop-up festivals die je in het eigen bedrijfspand kunt vieren. Foodtrucks, kraampjes, prikverlichting… gegarandeerd een super gezellige festivalsfeer. Een ideale setting om gezamenlijk het jaar op een gezellige en originele manier af te sluiten.

Kerstfestival met kerstmarkt, waarbij je collega’s bij de verschillende kersthuisjes zelf het kerstpakket bij elkaar kunnen shoppen!  Je kan daarbij kiezen of je zelf winkeliers uit de omgeving wilt inschakelen wanneer je niet van ons assortiment gebruik wilt maken. Wij zorgen natuurlijk dan wel voor de rest: lege kerstwinkeltjes, verlichting, catering, muziek etc.

 

Kersfeest op de zaak

 

Wil je dit jaar een kerstborrel in Winter Wonderland sfeer, een Winterfestival bij jou op de zaak of stel je straks met je collega’s je kerstpakket samen op jullie eigen Kerstmarkt? Weis Events viert dolgraag het kerstfeest samen met jullie!

Wij stuiteren van de ideeën om jullie kerstfeest een unieke invulling te geven en organiseren graag dit evenement van A tot Z voor jullie.

 

Bij Weis Events organiseren wij feesten en events. Dit wordt gedaan met volledige passie en plezier voor jouw organisatie.

Neem dus gerust contact met ons op wanneer jij een onvergetelijke kerst wilt neerzetten op de zaak.

Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken wij samen de mogelijkheden maar ook  jouw ideeën en wensen.

 

Een feestelijke groet,

Tjaja Weis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *