open dag organiseren

6 redenen om een open dag te organiseren

Steeds meer bedrijven organiseren een open dag, ook wel open deuren dag genoemd. Reden? Open dagen nemen enorm toe in populariteit. In de laatste jaren is er een duidelijke stijging waar te nemen in het bezoekersaantal. Hiermee wordt een signaal afgegeven. Bezoekers vinden het prettig het bedrijf waarmee ze zaken doen beter te leren kennen en organisatoren kunnen alle facetten van hun bedrijf aan klanten, relaties en belangstellenden laten zien.

open dag organiseren

 

6 REDENEN OM EEN OPEN DAG TE ORGANISEREN

Er zijn tal van redenen te noemen waarom het organiseren van een open dag voor jouw bedrijf of instelling een overweging waard is. Eén van onderstaande redenen kan al voldoende zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat diverse redenen met elkaar verweven zijn:

 

1. naamsbekendheid en imago van je bedrijf verhogen;

Het vergroten van de naamsbekendheid, en de strategie daaromheen, is afhankelijk van wat je te bieden hebt en welke mensen (doelgroep) er behoefte aan heeft. De naamsbekendheid vergroten is eigenlijk voor iedere organisatie relevant, groot of klein. De strategie en aanpak is echter altijd anders. De naamsbekendheid vergroten is meer dan de uitvoering van een geweldige promotie of campagne – het is een combinatie van goed doordachte activiteiten die de doelgroep centraal stellen.

2. verkoop van je product of dienst;

TIjdens de open dag kan je op een overtreffende je bezoekers vrijblijvend informeren over je product of dienst. Dit kan op tal van manieren. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een sprekersroute of een virtuele tour? Hoe dan ook, een aansprekend programma is van groot belang.

 

productpresentatie

3. contact met klanten en zakenrelaties;

Wat je doelgroep ook is, het is een mooi en oprecht contactmoment om de relatie te verstevigen. Als trotse ondernemer is er niets mooier dan je klanten en zakenrelaties tijdens een open dag een kijkje in je eigen keuken te geven.

4. goede relatie met de omgeving;

Voor iedere onderneming is het belangrijk om zichtbaar te zijn in haar omgeving, zodat je kunt worden opgemerkt door invloedrijke partners en klanten. Zo blijft jouw onderneming voortbestaan, omdat steeds meer mensen hun weg naar jouw dienstverlening weten te vinden en tevens het belang van hetgeen je te bieden hebt, gaan inzien.

5. personeelswerving;

Met deze speciaal georganiseerde open dag laat je mensen fysiek kennismaken met jullie unieke vak en organisatie! Vooraf kunnen kandidaten zich aanmelden middels een formulier. De aanmeldingen kunnen aangejaagd worden door bijvoorbeeld het draaien van diverse Facebookcampagnes.

6. personeelsmotivatie.

Het is algemeen bekend dat de stemming onder medewerkers en de sfeer op het werk bepalend zijn voor de motivatie van je personeel. Als je personeel gemotiveerd en tevreden is, verandert niet alleen hun houding ten aanzien van hun werk, maar ook van hun collega’s, leidinggevenden en de organisatie in het algemeen. Gelukkig zijn er tal van manieren om die verandering teweeg te brengen en daar valt ook en open dag onder.

 

Naast genoemde redenen kunnen een verhuizing, een reorganisatie of een verbouwing van je vestiging een prima aanleiding zijn voor een open dag.

 

Een open dag is een uitstekende manier om je klanten te leren kennen

Het is een feestelijke gelegenheid. Je ontvangt klanten en relaties op een informele wijze. Je onderhoudt hen op een prettige, ongedwongen manier. Als je plannen hebt om een open dag te organiseren denk er dan goed over na wat je met deze open dag wilt bereiken en stem de dag en activiteiten daarop af.

Maak het verschil

Het kan ook zijn dat je het verschil moet maken omdat de meeste bedrijven uit jouw branche op een specifieke datum hun deuren voor publiek open zetten. Denk hierbij aan voorbeelden als open dagen voor scholen, autobedrijven en zorginstellingen. Hoe kun je ervoor zorgen dat de belangstellenden juist jouw open deur binnenstappen?

 

Heb je binnenkort een open dag, dan hopen we dat onze tips hier een positieve bijdrage aan leveren. Heel veel plezier en succes!

 

Bij Weis Events organiseren wij feesten en events. Dit wordt gedaan met volledige passie en plezier voor jouw organisatie.

Neem dus gerust contact met ons op wanneer jij een effectieve open dag wilt neerzetten voor jouw klanten en relaties.

Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken wij samen de mogelijkheden maar ook  jouw ideeën en wensen.

 


Door Tjaja Weis  |  11 juni 2020  |  Weis Events, Open dag, Relatiegeschenken


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *