5 TIPS VOOR EEN FANTASTISCH FEESTJE

Feestjes zijn leuk. Als je ze goed organiseert tenminste. Daarom deze vijf TIPS over het organiseren van een fantastische feest.

1.Wanneer moet je het feest vieren?

Dat hangt deels af van de plek. Als je een tuinfeest met barbecue wilt houden, zou ik dat zelf niet zo snel in de winter doen….maar onmogelijk is het natuurlijk absoluut niet. En als je iets aparts wilt doen is dit juist wel weer leuk. Wanneer het om jou verjaardag gaat hoef je dit niet per se te houden op de dag dat je daadwerkelijk jarig bent. Maar ik denk dat bij de meeste dit ook niet echt voorkomt.

Kies vooral voor een dag waarop de meeste genodigden vrij zijn, geen belangrijke en drukke dagen hebben maar je kan ook weer niet met iedereen rekening houden. Hoe graag je dat ook zou willen.

2. Wie nodig je uit?

De een nodigt de vrienden van zijn vrienden en ook hun vrienden uit, terwijl de ander alleen zijn twee BFF’s vraagt. Het grappige is: het maakt helemaal niet zo veel uit wie je uitnodigt. Je vrienden komen toch wel. En de mensen die je niet leuk vindt, blijven toch wel weg.

Ik zou zeggen: nodig gewoon de mensen uit die je het meest mag en waar je het meeste plezier mee hebt. Dan komt het allemaal wel goed.

 

3. Wat haal je in huis?

Ik denk dat je zelf wel kunt uitrekenen hoeveel nootjes en fris je in huis moet halen. En betreft alcohol; wat precies, hangt af van hoe goed jij op de hoogte bent van de drankjes die jouw gasten graag nuttigen. En als je ook nog eens weet hoe goed de 1 wel en de ander juist niet tegen alcohol kan weet je ongeveer de hoeveelheid die je in huis moet hebben.

Ga na wat voor een drinker jij bent. En kijk hoeveel gasten er met jou te vergelijken zijn. Vanzelfsprekend voor de andere soort drinker wat meer of minder inslaan dus. Zorg in ieder geval dat er niks op raakt want dan is jouw feestje al ten einde.

4. Hoe houd je iedereen tevreden?

Niet!!! Haal dat maar uit je hoofd. Er zullen altijd feestgangers zijn die klagen, want zo zijn mensen nou eenmaal. Een betere vraag is dan ook: wat doe je met klagers? Wat het beste werkt; hoor de klagende mensen even aan, begripvol knikken en ze vervolgens een nieuw drankje in hun hand drukken.

Met een beetje geluk zijn ze dan weer even stil. Wellicht kan je in het vervolg wat wensen van de klagende gasten meenemen in je volgende feestje. Maar blijf bij jezelf en iets voor een ander doen is goed maar je moet je er wel altijd goed bij voelen.

5. Wat doe je als iemand een glaasje teveel op heeft?

Sommige gasten weten niet zo goed wanneer ze moeten stoppen met drinken en dan raken ze aangeschoten of nog erger (soms ook wel grappig en gezellig): dronken. Een voordeel aan mensen die dronken zijn: hun geheugen is niet zo goed, dus als je ze bij de klagende gasten zet weten ze daar de volgende ochtend toch niks meer van.

Het is echter beter om ze even ergens rustig te laten zitten waar ze niet zo veel schade kunnen aanrichten en veel water te laten drinken. En het belangrijkste advies is: zorg dat je zelf niet te diep in het glaasje kijkt….zo kan je zelf gezellig mee blijven feesten en ook belangrijk; je gasten tevreden houden.

Bonustip:

Zo, nu weet je een beetje wat je weten moet. Maar eigenlijk is een feestje organiseren voor velen maar hopeloos vermoeiend. Er komt nog zoveel meer bij kijken. Uitnodigingen, versieringen, hapjes, muziek etc.
Je moet van alles regelen en als er iets fout gaat, is het jouw schuld. Daarom geef ik je nog één laatste tip: vraag iemand die jou wilt helpen of laat het iemand anders voor je organiseren. Je kan natuurlijk ook gewoon naar andermans feestjes gaan. Altijd leuk!

 

Een feestelijk groet van Weis Events.

 

06-18843111 | M info@weisevents.nl | W www.weisevents.nl

 

 

1 antwoord
  1. Natalie
    Natalie zegt:

    Mijn broer heeft permanent een terrastent buiten staan en ook nog eens een buitenkeuken. Voor feestjes in het warme seizoen kijken we hem dus altijd lief aan. De laatste keer vonden ook de aanwezige kinderen het geslaagd omdat ze guitar hero konden spelen. Je had letterlijk geen kind meer aan ze.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *